Thursday, May 14, 2009

~...611- 616.. Everyday!!!.. haha...~

Kalo yg xde Astro, 611 - 616 nie sbnrnye channel Cartoon kat Astro [ yg mmg menjadi tontonan aku dr pg hgg ke malam ].. hahaha..

611 - ASTRO CERIA
612 - NICKELEDEON
613 - PHDC
615 - DISNEY CHANNEL
616 - CARTOON NETWORK

Sebut je ape jenis cartoon sume aku tgk.. haha.. [tp seyes, aku x layan yer AF], cam ngarut jer realiti2 tv nie. Besenye yg plg aku x miss ialah :

  • Channel ASTRO CERIA; 611
HAGEMARU
NINJA BOY NINTAMA
B-DAMAN FIRE SPIRITS
DIGIMON
DETECTIVE CONAN

ninja boy nintama

hagemaru..

*yg plg best HAGEMARU arr.. Cute w/p keluarga Hageda nie kedekut..haha.. citer Hagemaru nie mmg aku x prnh miss arr.. haha..
*yg aku bengang, citer DIGIMON tue asyik ulang jer. Bkn nak msk citer DIGIMON br. Mcm DIGIMON TAMERS ke.. etc.. huh..

p/s: aku layan cartoon je tau kat 611, bknnye citer kanak2 mcm Geng Bas Sekolah, Hikayat Putera Syazlan, Adi dan Ayah, Tom2 Bak.. etc... hehe..

  • Channel NICKELEDEON;612 [yg plg aku ske]
SPONGEBOB SQUAREPANTS
EL TIGRES
FAIRLY ODD PARENTS
DANNY PHANTOM
HIGGLYTOWN HEROES




*yg plg best, bile tgk KIDS CHOICE AWARDS NICKELEDEON!!!.. trophy die laen dr yg laen.. cute arr.. hehe..

  • Channel PHDC; 613 [yg nie aku kureng sket]
ANIMAL MECHANICAL
TINY PLANETS
etc.. x ingt la plak.. kihkihkih..


  • Channel DISNEY;615
*besenye kat disney channel aku ske tgk yg movie punye*

CARS
MEET THE ROBINSONS
MONSTER INC
MICKEY MOUSE & THE CLUBHOUSE
MY FRIENDS TIGER AND POOH
MINUTEMAN
KIM POSSIBLE
etc.. mmg banyak arr, x ingt plak..

  • Channel CARTOON NETWORK;616 [the best!!!]
BEN 10/ ALIEN FORCE
TOTALLY SPY
POWER PUFF GIRLS/Z
MR. BEAN [animated/live series]
PINK PANTHER
ROAD RUNNER SHOW
TOM & JERRY TALES




hehe.. bnyk lagi sbrnye, aku pown dah x ingt channel mane satu.. haha.. drpd aku biarkan blog aku nie "bersawang" xde post br, aku buat la citer pasal cartoon nie...




p/s: oopps, aku xde la channel ANIME.. sedih wuuu..~


11 comments:

dilasolace said...

Ben 10 best!!!!
Huah!
Rasa cam nak msk skali jer jd alien..
Huhuhuh..

atai said...

aku celen ko lyan power rangers lak..muahhahahaha

version sentai pnya.wakaka

best3..tp ak xlyan pn..stakat ni aku lyan 'power rangers operation overdrive'..abes dah..wakaka


nyway..kartun is really better than AF la..ahaha[hate AF]

good choice ms.alia

fadhli said...

bez dowh lyn katun..
even org kate childish..haha

syara said...

aku xde astr0000..ahaha.
eceyh..k0 ske teng0k kat0n??
l0hh..haha..pe kes neyh?

Z@_M4uzAN said...

haha..gler kartun tol
hagemaru 2 best wo~

btol2x, digimon 2 xmaw tkar ker..
haha

~Ms. Iva~ said...

to dilasolace:
hehe.. mmg best pown BEN 10..
dah la double episode, mmg puas arr tgk..

to atai:
power rangers?? haha.. dulu aku layan tp skarang dah krg arr..
sbb ayik tkr mase jer..
bengang aku.. kihkihkih..

power rangers operation overdrive tue pown aku tgk brape kali jer..
huhu..

to fadhli:
betol3... kihkihkih..

to syara:
ala.. order la astro weyh.. best!!..
siot tol digimon tue x nak tkr..
haha..


hehe.. aku mmg layan cartoon arr..
rase sejuk je ht..
kahkahkah...

to zaemfauzan:
hagemaru mmg best pown..

syafiqq1991 said...

patule ko pun cam kartoon je,.. kirim salam kat Azza. tak nampak pun ko kat SMART niaga.. ko tak gi ke? Azza nampak le...

Saifullah [SwordOfAllah] said...

hahahha,
ak suke hagemaru,
bodo nye kuarge r dorg neh.

~Ms. Iva~ said...

to syafiqq1991:
azza kenal ke ko??.. aku rase x..
hahaha..
ko x nmpk aku..??
aku pown x nmpk ko..

kahkahkah..

to saifullah:
keluara hageda mmg pelik..
bodo??.. huhu..
ilek2 suda..

hehe..

Anib said...

layan phineus and ferb kt disney..huhu. they rocks..tapi layan animax mmg best. kepuasan tahap gaban maksimas.

~Ms. Iva~ said...

to anib:
haah lupa plak phineus and ferb..
tp jarang tgk la plak..

animax mmg best..
tp xde la channel tue..

huhu..