Saturday, May 9, 2009

~...Transformasi "Nyenyeh"..haha...~

* warning:// citer nie agak panjang..

Sementara sume org tgh sibuk nak mask matrik/ citer psl offer jpa ke mara ke utp ke.. well, aku nak gak la nyibuk.. [tp xde kaitan pown dgn sume scholars tue..] nie bukan kisah aku, tp aku tlh di"sogok" oleh adikku sndr yg mintak kisah die ditulis... haha..

1st of all, citer nie xde kena mengena nak menyinggung mane2 pihak.. [xspecially Ganurians ek..] hehe.. aku cume nak citer kisah yg tlh diceritakan jer.. haha..

so, mksd "Nyenyeh" tue sbnrnye menganjing..

satu hr nie adek aku call rmh... MyEm0.Com

Angah: Ayong, nnt ko dtg, bawak sume tdg2 labuh ko tue ek.. ala, ko bknnye nak pakai pown kan.. haha.. [sengal punye adek..]..

Aku: Asal, ko nak wat pe?? ..[x kan nak pki kowt??.. heran bin ajaib la..]..

Angah: Pakai ler.. x kan nak wat kesat kaki plak.. hahaha..

pakai??.. kat stu gak aku gelak.. kahkahkah.. x caya sungguh.. usha punye usha, rupenye kena denda!!! sbb prefect kate die pki tudung singkat... wahaha..

well, aku kesian gak la kat adek aku nie sbnrnye. Asyik muke die je kena aim wkt rocall. Antaranye ialah:.. haha..

Rapat ngan aspura la/ gedik la..[padahal x layan pown]
Suke speaking kl..
Susah nak senyum..
Pakai tudung singkat la..

kesian??.. haha.. padan muka.. wahaha.. yg plg best, die pernah kena denda cuci longkang sbb kawan2 die wat suprise bufday party utk die.. hahaha..

MyEm0.Com

so, part nganjing nye kat sini.. bile saat die kena pki tudung labuh tue, bknnye kena pkai yg labuh2 punye. Tp still jangan singkat ler..

so, adek aku ngan kawan die nie berpakat nak pki tudung yg sek2 BADAR punye.. kahkahkah..
[sbb tue la mntk tudung aku..].. hikhikhik..

so, bile prefect yg "tegur" die pki tudung singkat tue nmpk die.. pe lagi :
~ woo Dina, hebAAKK sangat arr mu.. Watk Nyenyeh nampak..

MyEm0.Com

~ syabas wahai adikku.. hahaha..




kahkahkah.. sumpah, skt perut aku gelak bile aku nmpk die pki tudung labuh.. padahal ade jer aku nmpk student laen pki tudung singkat.. haha.. hmm, lg pown nie cume denda, x tau plak kalo die nak ISTIQAMAH.. haha.. ameeen..



moral : ade ke moral??.. haha.. wat2 selambe suda kalo kena aim.. kihkihkih..



13 comments:

Anonymous said...

waa...
sungguh tidak kusangka..
ceritera laraku tersingkap sudah...
malu diriku dibuatnyer...
hahaha

neway,
gud job my dear sis...
hahaha

truly,,,,
deena

~Ms. Iva~ said...

to angah:
x sabo rasenye tgg sid yg bace..
wahaha..

ur welcome my sis.. kihkihkih..

NaFiS said...

haha...lawak tol la dina ni...
sian gile asyik kne aim je ngn senior...

x pe2...ak dlu penah rase gak...
muaahhhaahha...

aLam maya said...

*gelak berguling2*

susah nak senyum? cm betul je...
pasni suh adik kau ni jangan sombong2 da...senyum sokmo =))

nice post! ameeen jugak =p

~Ms. Iva~ said...

to nafis:
hahahaha... mmg kesian pown kan

kesian adikku..


to alam maya:
wahahaha.. akhirnye ko bc gak..
die di cop sombong jer..
hahaha..

well, thnax for the compliment..
ameen too.. =)
hehe..

syara said...

ceh adek ngan akk sme shengaalll!
hak3

~Ms. Iva~ said...

to syara:
huh?? same sengal??..
wahaha..

syara ko jeles jerk.. aku tau arr..
haha..

ainazirah said...

adeq ko nmpak cam budah baek dgn tudung uh..
xpe2, husnus zhon- mmg baek tu senarnyer.. huhu~

~Ms. Iva~ said...

to ainazirah:
sape kate x baek..
mcm x ikhlas jer... huhu..

awe said...

haha...
terserlahla kesengalan kakaknya
muahaha

A.G.P
kah3

~Ms. Iva~ said...

to awe:
hahaha.. aku plak yg sengal??

hahaha..
ko pown A.G.P gak..

hahaha..

Anib said...

hehe. klakala tgk pic tu, dah pki tdg lbh siap pose sopan lg
esp: pic3

dah macam group nasyid lak..huhu

~Ms. Iva~ said...

to anib:
hahaha.. mmg klaka pown..

group nasyid..??
x blh bla btol..

haha..