Wednesday, May 6, 2009

~..."Bidding Farewell" to MEDICAL...~

4th May 2009..[it was a crucial day!!!]..

> My mom said: Ayong, dah pukul 12.00 lbh dah nie. Hntr la sms kat upu tue.

Well, memndgkn aku kt kg [xde tenet..] so, aku pown mntk tolong la kat nafis suro tlg cek kat tenet..

> JAWAPAN dr Nafis: wei alia, ko dpt asasi law uia.. [ thanx dude..]

Centre for Foundation Studies IIUM

Intake Results 2009/2010 Session

NAME : NUR ALIA BINTI MOHD RAMLEY
IC NO: 910125065186
MATRIC NO : 093263
PROGRAMME : LAWS — LAWS

WELCOME TO
"GATEWAY TO THE GARDEN OF KNOWLEDGE & VIRTUE"


ape lagi.. Menjerit arr aku bile dpt tau aku dapat law.. Bukan menjerit kegembiraan, tp kekecewaan.. huhu.. Aku punye la berharap dpt Science Foundation kat UM.. aleh2, LAW gak aku dapat..

aku ingt parents aku pown turut berkongsi kedukaan aku nie.. tp x sngka plak..
MyEm0.Com
" wow!!.. bagus!!.. tahniah ayong!!.. abah ske sangat ko masuk uia tue.. dah la dekat,x de la nak sesat2 nnt wkt pergi daftar.."

tue plak jawapan ayah aku.. Aku menjerit kat situ gak, smbl digelakkan oleh mak aku... aarrgghh!!!... wkt tue aku rase nak nekad dah nak amek matrik melaka, sbb aku dpt sains hayat kat situ.. yeah!!!...

tetapi....aku telah diugut.. ditakut2 kan.. digertak...
sepupu2 aku mula menyusun ayat2 power :MyEm0.Com

"Ayong, awak ingat senang ke nak amek perubatan. Nnt kalo praktikal tue dah la kena maen ngan mayat, org2 yg mati accident tue nnt. Kena angkat la.. awak tue dah la penGELI orangnye.. usus cacing pown geli, nie plak nak maen ngan usus2 manusia tue.. hai, blh tahan ke??"..

MyEm0.Com

lor.. serta merta aku teringat kat citer JANGAN TEGUR. Wkt part yg tetiba jer jenazah bangun.. Terrrrkkeetarrr lutut aku. Pikir2 blk, blh ke aku amek medic. Nampak ulat penyek pown aku dah pecut lari.. apatah lgi kalo manusia yg penyek.. kahkahkah..


nak x nak.. LAW la jawapannye.. hikhikhik.. xde la nnt aku nak maen darah2 tue sume. W/p aku nie otak ke arah sains, tp nak wat cam mane. Boleh ke belajar je tp x nak wat praktikal??.. wahaha...



pape pown, doakan je la aku wat law nie. Aku akan pergi dftr 24/5 nie..Semoga aku dpt jadi majistret yg berjaya.. wee!!!..~


p/s: msh lagi terpikir same ade nak ptg ke x rambut nie.. Ssh plak nak jaga nnt kalo smpn panjang2x.. huhu...



14 comments:

NaFiS said...

anyway...congrats cos still dpt chance nk smbg blaja..klo x dpt lgsg lg laa..
But..bnde yg ak plik..dlm byk2 bnde, ko ley pk psl nk ptg rambut?? aiyyooo..

~Ms. Iva~ said...

to nafis:

yela.. mmg la bersyukur sgt dpt offer dr uni..
lor.. ptg rmbt pown pntg la..

hahaha..ko ape tau..

amiR muJahiD said...

huhu...
congratz la Alia...
bley pegi UIA...
aku gi UiTM jelah...
papepn all the best k...
doakan aku bley amik medik...

erm,sbnrnya aku ni bkn la suka sgt mayat+accident thingy nih...
tp dah nak jadi psychiatrist wajib jadi physician(doktor la ni)dulu...
terpaksalah amik medik...
doakan aku kuat...
utk bergelumang dgn mayat k...
huhu...

~cik zue~ said...

wes.. congrates beb!!
ko same ngn far r gitue.. hu3

korg ni btol r..
dulu.. ak yg giler abess nk amek law..
last2??? ngeh3

dilasolace said...

Wawawa cik kak, amik law..
Hahaha sesuai sgt tau..

Btw, dont cut ur hair... hahaha..

~Ms. Iva~ said...

to amir mujahid:
well, ko pown congrtaz gak arr sbb dpt uitm.. all da best utk medic kat sane.
aku pown doakan ko supaya blh thn sum bau2 darah/mayat..
kihkihkih...

to cik zue:
huhu.. blh arr jd geng far..hihihi..
last2??.. haha

to dila:
sesuai ke??.. ye la aku kan cepat marah.. haha..

ade kaitan ke??..
jgn kerat??.. wah2.. bgs gak tue..

tapi... huhuhu..

Anonymous said...

assalamu'alaikum.i dunnow who u r..but i jz read ur post as it related to medic..
4 ur information i'm student medic..but i think ur alasan utk x amik medic cam lawak je..~joke..xdela..jz nak advice..xde kaitan pon takut ape2 pon..bnde tu kita improve n adapt masa study..but if u have decide n think wisely...it's very good for u..n i pray ur success my future lawyer :)

~cik zue~ said...

aku rasa.. rambut ko mesti dh "selamat" skrg nie kan?? hahaha..

~Ms. Iva~ said...

to anynomous:
haha.. mmg lawak pown..
tp kan, org kate ssh nak amek medic wkt kat matrik..
x pe la..

kihkihkih.. well, thanx for reading my blog, the advice and the prayer..=)

to zue:
blm selamat lagi..haha..

aLam maya said...

nasihat dari senior yg bertauliah : xyah potong rambut

~Ms. Iva~ said...

to alam maya:
nasihat dr senior yg bertauliah akan dipertimbangkan dengan sewajarnya..

haha..

Anonymous said...

hahahhaa
dak law,,,mmg ak caye,
ko leh ke gebang2 nh
HAHAA
x leh lawan aku r,,
ak gebang kat mahkamah..sume follow ak,HEHEHE

anyway,,,congrates laa alia cullen
dpt msuk uia

nnt jmpe nilai ehh

huhuh,,,
nnti ak jd lawyer,,,
ak partner ngan,,,
HAHAHAHAHAA

x de laaa,,,
all the best bebeh,,

:)
zafar's daughter

awe said...

alia..nasihat aku len skit

CUT je
hahaha...sng hidop

~Ms. Iva~ said...

tp awe:
betul gak ek...
hmm..