Monday, December 28, 2009

~...Waah!!.. great time.. great moment...~


27th of December 09..


skali lg MeLEX Pro Team Studio ke IIUM Gombak utk shooting mock trial kali ke-2.

*disebabkan technical problem utk video 1st, shooting terpaksa dibuat utk kali ke-2*

view kat blkg cun giler sioott.. Azman Hashim Complex..
*complex per entah aku pown x taw*

tp kali nie laen... mmg laen... ape yg laen.. AKU DRIVE WEYH!!!!!... Yeeeeehhhhaaaa..
x pernh2 aku mimpi drive dr Nilai <~> IIUM Gombak.. mmp termakbul.. kui3x..
ala, bkn kete aku pown, aku bawak kancil jer..
tp seyes, kancil tue best giler.. nak taw sbb ape?.. hehe..

*meter kancil tue rosak*
aku rasa mmg dah lbh 100km/h aku bawak tp still needle kat 80-90 km/h..
hehehe..

meh aku citer pasal momen driving aku.. hehe..

sume skali 8 org yg prg.. 3 laki, 5 pompuan..

~ Pakatan Kancil : Aku, Aiman, Syud ngan Dian
~ Pakatan Kembara : Shahirun, Afifi, Zehan, Peqa ngan Ika


Kancil vs. Kembara

since aku nie x la berapa sngt taw jln ke IIUM Gombak

*w/p ikut highway, terus jer pown*

aku kena la follow si Shahirun dr blkg. Masalahnye, die pi duk drive lrg tgh, lrg kanan kosong jer.. aku per lg, pintas arrr *wat2 bajet taw jer jln pi Gombak* skali sesat.. hahaha.. xde arr sesat, aku pi lalu masuk KL, ikut jln lama.. hehe.. aku x taw la plak kena ikut masuk lrg SMART.. huh, bantai jer la.. hehe..

*kpd penumpang Pakatan Kancil, mintak ampun sbb korang x leh tido tgk aku drive*
bwk mcm pelesit.. highway la katakan..
muahahahahaha..

k, smpi jer UIA Gombak.. shooting terus bermula ngan scene flashback. Waktu tue mule2 sume nmpk cam dull jer. Xde semangat, tp lama2 sume dah cheer up. Dah la wkt nie main campus x cuti taw, so rmi arr student degree. Diorg pown dok semacam jer tgk... hahaha..

tgk jer la ek gmbr2 kitorg:

Aku & Syud kat 1st scene..

Aiman (Director) & Zehan (Chief Cameraman)

Zehan, Afifi, Shahirun, Aiman

Peqa (Ain) & Dian (Qistina) - heroin/watak utama

Afifi (Adam Lutfil) - hero

scene dating.. hoho~

proses pendarahan.. haha..

akulah pembunuh sebenar.. wakaka.. sewel*


so.. now I present to you

MOCK TRIAL MELEX 2010 TRAILER





So mcm mana?.. best kan.. haha..
shooting hbs agak lewat la.. smpi NILAI jer pown dah kul 10.30.. Naseb baek mak gad tue x compound.. hehe..



P/S : GUYS, keje kita x hbs lg nie.. training dlm court x buat lg.. so, be prepared k.. hehe..


Wednesday, December 23, 2009

~.. Mood Baru..~ vain~.. weekk.. :p


23rd December 09..
*selamat hari jadi kepada Afiq Fadhli & Nafis Zulkifli*

Salam to all bloggers

mood exam~ still in vain. btw, lawa x template br aku.. hehe..
tggl lagi 1 jer paper utk exam mid-sem ; Religion In Malaysia, sabtu nie..
kaco jer kan sbb Jumaat cuti Christmast..
so kalo xde la exam sabtu tue, mmg aku dah melencong arr..
cis~

pg td br jer dpt result utk subject ICT..
SUMPAH!! Aku ingt result aku fail weyh..
sbb madam kata mostly bdk kelas aku rmi fail, and of course arr aku mcm dah blh rasa aku akan tersenarai dlm fail list tue.. huhu :(
tp alhamdulillah giler2x arr.. aku LULUS!!.. ho yeah.. dan marks tue mmg sngt menerujakan aku..
aku mmg expect kalo lulus pown mmg atas pagar, tp marks aku mmg not bad la.. hehe..

skrip utk mock trial dah siap.. tahniah dan syabas kpd aku ngan Qiqie sbb pulun siapkan skrip tue ptg td..
mmg perah hbs2 arr kpale otak nak add and drop soklan.. haha..
skarang nie, tggl nak training jer.. aku x taw ar cm mana diorg nak hfl skrip tue nnt..
hahaha.. sian korang~..

dftr short sem aku dpt taw bln 1 nnt..
dh lama aku berhajat nak dftr nie.. so, short sem nnt aku blaja Arabic level 3..
nie utk mana2x bdk law yg nak amek shariah jer la..
and aku mmg minat pown bab2 Syariah nie.. mmg best arr..
mana taw kalo satu hr nnt Islamic law bukan utk family matters jer.. tp akan di apply utk sume cases and situation involving Muslims.. fuaahh..

btw, Salam Maal Hijrah 1431.. azam baru aku???.. ape yerk.. hehe..
nak struggle balik subject ICT kowt.. hahaha..
skarang pown aku selesa blaja GPL 1, better dr ITL sem lepas..
mmg best arr gak dpt analyse old English cases tue..
sedar x sedar nak msuk 2010 dah... kejap jer kan..
aku pown dah nak masuk umo 19 thn.. tp rasa mcm x matured jer.. hahaha..
dh la 19 thn, pendek plak tue.. eh2 correction, kecik.. hahaha..

hah, satu lg.. projek wat research kat HDC; HALAL DEVELOPMENT CENTER still lg on the way.. aduuhh.. bnyk kejer la plak nak pergi interview nie..
sume letter tgh di proses.. hrp2 blh fax cpt2 arr..
dateline 8th January dpn.. sempat ke nak siapkan bnd nie.. haiyaaa~

k la, aku skarang nie mmg mood berhibernasi.. ske giler tido..
dan rasa cpt lapar tp xde mood nak makan..
berat aku dah naek sekilo = 45.4 kg.. arrrghhh tidak!!!!....
kena puasa arr cam nie.. huhu~..

p/s: saya dah ade complete episod drama Boys Over Flower.. hehe..
sapa nak, byr down payment 30 rggt dulu.. wakaka..



k... babai~



Thursday, December 17, 2009

~...Frens' out...~


Salam to all bloggers..

Last Tuesday, I hang out with my oldies.. geng2 yg sama lorh..
4 of us.. me, Azza, Faez and Amar..

1st skali, pg tue aku la sprt bese menjemput kwn2 aku kuar..
start dr Faez, Azza and Amar.. tp smpi jer rmh die, die plak br bangun tido.. aduyy..

k, mula2 Faez blnj kitorg lunch kat terminal..
mula2 aku pelik gak, asal nak blnj kat terminal.. padahal tmpt laen lg best..
rupe2 nye, dia nak jmpt la "bini" dia ngan adek2 ipar dia.. hahaha..
jd babysitter la ko.. hahaha..

pas2, pergi Midvalley.. hmm pkr2 gak nak tgk citer apa..
last2 citer SANTAU arr yg kitorg tgk..
seyes, best woooo...
*aku sorang jer yg JERIT dlm wayang tue.. hahahaha...

x berkesempatan tgk New Moon kat cinema.. kat laptop pown jadila..

azza and me..

aku dah gemook..


Faez miss tgk citer SANTAU.. die tgh "berbahagia" ngan keluarga dia.. hahaha..
pas hbs citer ue, br die join kitorg.. kuang3x..

then, diorg ajak pergi TC.. ckp kat TC ade parkson wat kat underground basement...
aku mmg pelik giler arr..
mmg la aku dah lama x pergi TC, tp xde la parents aku ade ckp pasal mall kat TC..

smpi2 jer kat sana.. mmg kena tipu giler arr..
sioooott jer..

kaki tipu..

konon la TITANIC.. poo daaahh..

jgn mrh ek Zul.. hahaha..


kk.. dah.. aku dah upgrade laptop aku.. amek WINDOWS ULTIMATE 7..
fuahh..
tp bkn la yg original sbb 400 wooo.. nnt2 la.. hehe..

TAHNIAH KEPADA PASUKAN BOLA SEPAK MALASYSIA..
penantian utk pingat emas slm 20 thn dah berakhir..



Wednesday, December 16, 2009

~..ok that's it...~


everything's clear now..

don't give up.. everything has come back to normal again..

by the way, aku tgh cuti mid-sem nie.. but still, lots of things to do..

I still got 2 papers after this break.. and that's sucks..

mood-study-thing.. still in vain.. hahaha..

after watching New Moon for the 6th times,
I've decided to read Eclipse for the 3rd times..
~ no jokes.. really!!.. I'm the Robs-Ten-'s ssion.. and of course, The Vampires as well..

Amir had already downloaded *if im not mistaken*
10 series of Vampire Diaries!!..

if he deletes it, he'll lose his head.. as well as his laptop..


ok.. that's all..


p/s: hr nie aku kuar jln2 ngan old fren.. aku citer kat entry laen jer la.. hehe..

Tuesday, December 8, 2009

~...Betul la kata org...~


Hr nie aku menangis.. sedih.. perit.. sakit.. tertekan.. sume aku rasa..

*sama macam wkt aku f.4 kat KISAS*.. hr2 aku nangis sbb pressure..

pas solat Asar, aku capai al-Ma'thurat.. tp starting basmallah jer.. aku dah nangis..
aku x blh nak go on baca..

..aku biarkan diri aku nangis dulu..
..aku luahkan sume bende..
dormmate aku dah tanya.. "asal Alia"..
aku just kata.. "please.. tlg pergi.."

pas berhenti.. aku continue baca.. in a kind of slow recitation..
..smbl linangan air mata..

Aku rasa aku dah bnyk wat silap..
Mungkin salah aku slame nie..
x reti nak nilai ape itu erti pengorbanan..
Aku x faham.. Mungkin salah faham.. tu yg aku harapkan..

my precious thing dah xde.. dah hlg..
aku redha dlm keterpaksaan..
my Mum, she just said that.. well, dah xde rezeki nak wat cm mane..
aku sorokkan rasa sebak wkt kol dia..

*lps kol tue mmg sure nangis arr*

aku taw, aku sorang anak yg ********
x reti nak appreciate something valuable.. tp kali nie mmg bukan slh aku..
xpe la.. aku just harap the-missing-of-that-thing blh jd sejarah..

mungkin salah aku.. aku x sedar.. maaf..
aku dah ssh nak study utk Into to Islamic Law..
mlm tue aku ade exam kul 8..
mcm mana nak study.. satu ape pown x masuk..

aku nak kol lg my mum lg pas2.. but that's 5.13pm..
dia tgh drive nak blk rumah from office.. so, aku cancel..
aku try kol BFF aku.. baru sepatah dua ckp.. aku dah down.. off click..putus..

x blh.. x blh nak ckp..
dia dah risau.. aku kol lg... say sorry.. then aku nangis kat tepon..
sngt perit.. mata aku dah sembap..
aku nangis semahu-mahunya.. dia advise aku..

so, aku decide utk stop.. hmpr nak maghrib.. aku mandi, then solat..
prepare utk exam ITIL kat mosque hall..
aku berdoa smoga dipermudahkan segala urusan.. tenangkan hatiku.. fikiranku..

Qiqie.. kawan aku yg taw kisah duka nie..
dia dpt cam sembap kat muka aku.. "Alia, ko nangis ek?.. jangan la weyh"
aku hny mampu tersenyum..
"Aku redha Qiqie".. kalo ini yg Allah nak bagi kat aku.. aku terima..
mungkin nie slh aku kat dia.. aku harap everything akan comes back mcm dulu..


Al-hamdulillah.. aku dpt jwb exam dgn lancar..
otak aku mmg fresh.. hlg segala perit.. tekanan..


Betul la kata org.. menangis adalah penawar duka..
luahan segala yg terpendam..



aku tamatkan dgn tangisan skali lagi..
period.


Thursday, December 3, 2009

~...X sangka...~


salam to all bloggers.. readers..

credit to Qiqie..

karya penulisan dlm Bahasa Melayu mmg best.. tp seyes, aku bukanla kaki novel cinta, epik atau sastera nie.. bnd2 tue blh wat bedtime story jer utk aku.. bkk 2 page, dah *syahid*.. haha..

2 words = MEMANG SINIS!!!...

aku tgh ckp pasal ape sbrnye nie?..
mcm nie, Qiqie classmate aku ade cdngkan kat aku utk visit 1 blog nie..
*since rmi kwn2 aku skarng nie dh addicted to fb, dan blog diorg dah bersawang tnp latest update"


ok2.. so, tatkala aku bukak blog nie.. aku just nak ckp.. MANTAP!!!..
cara penulisan admin mmg sngt bergaya.. entry2 die mmg sngt menarik..
berahi pown ade.. hahaha.. xde arr..
bg aku, entry2 yg die wat sume pasal life die..
tp gaya penulisan die mmg power arrr...
the most "lovable" en3 die..

mari aku panah jantungmu

aku menusuk hujung jantungnya sehingga dia gelisah, gelisah yang sukar diberi nama. wanita jika sekali tersinggung, lambat benar mahu berhenti getarannya. maka saat itu aku pun tahu hatinya telah tidak sengaja aku rembat dan tak pula aku berniat untuk memulangkanya. kepada dia aku ucapkan padan muka. kerana lawa. benarlah, kadang-kadang kecantikkan juga boleh jadi satu sumpahan.

cam mane?.. best kan.. hahaha.. ayat2 bahasa Melayu mmg power.. minda seorang laki mmg hebat la kalo bab2 cam nie.. so btllakn..
~ lelaki dianugerahkan 9 akal dan 1 nafsu.. :P
.period.

credit to Haz Lazmi..

nie citer pasal bnd laen plak.. sejak smlm, pas aku visit blogger2 yg arbitrary nie.. aku rasa mcm emo terlebih la plak.. x pasal2 aku wat link entry2 diorg kat fb.. hahaha..
kpd kwn2 aku yg dpt entry tue, sory arr.. hahaha.. tp mmg best woo kalo korang baca sbrnye.. bg korang bukak sket mata tue..
tp, maybe aku nie ikut sblh pihak jer.. x taw mana satu FAKE atau PLASTIK.. haha..
blog2 yg aku layan nie semuanya pasal politik.. mengutuk sekeras-kerasnya parti Pembangkang. Well, honestly.. aku nie mmg org KERAJAAN.. org NAJIB.. hahaha..
*bngg sbb aku admit dlm blog aku sndr*
entry2 yg diorg buat mmg superb arr.. kes DSAI.. Tok Guru Nik Aziz.. Lim Guan Eng.. etc..
skrang kan dah ada bnyk isu "bolok" yg pihak pembangkang buat.. mcm sengal jer..~ bla arr.. hahaha..
eh2.. blog aku nie bukan blog politik taw..
aku still ingt kat demonstrasi kat Penang yg wat kat KOMTAR tue.. org2 Melayu x puas ht sbb DAP mansuhkan DEB.. meh aku nk tny, yg korang GEDEBE sngt pergi undi DAP tue pesal?.. skarng bile dah kena pijak.. padan muka!!!.. smpi Lim Guan Eng sndr " jijik nak pjk" muka2 org Melayu yg pernh berada dlm parti diorg... TAHNIAH!!..

tp nie kan kes lama.. so, bila aku ingt blk, aku mmg berani ar ckp..
"BODOH GILER ARR..".. hahaha..

ok2.. aku x nak cemarkan blog aku yg cute nie dgn api2 emo aku.. ngehehe..
kpd readers yg terasa ngan entry kali nie, aku nak say sorry arr..
tp nie blog aku, ske ht aku la.. kuang3x..
.period.



p/s: pape pun, http://penjarakedamaian.blogspot.com still jd feveret aku no 1.. hehe.. x payah taw la knape, sbb penulis die pown mmg hebat.. haha...~

Sunday, November 29, 2009

~...Lawak serius...

Wkt nie tgh otw nak balik kg belah ma - kat Raub, Pahang..
Asalnya driver of course la bapak aku, tp smpi kat R&R Temerloh, dia dah ngantuk.. so, mak aku la replace..

Aku?.. heh..jgn harap la dia kasi bawak.. sbb katanye "P" xde..
eleh.. kalo aku bawak spare P tue pown, ade gak die bsg..
"kete CITRA, per kelas tmpl P.." hahahaha..

Abah aku nie plk sket.. mmg x kasi langsung ma bawak laju..
klo lbh 100 km/h jer, mula la bebel... "ha, slow sket kete tue.." adushhh..

part lawaknye..

ayah aku ngan muka seriesnye bebel:


abah : x baek btl org yg keje snap pic utk speed trap.. keje nak nayakan org jer..

ma : tue la namanye prihatin.. [smbl drive nie..] xnak kasi org bwak laju..

abah : ah, xde maknanya.. entah CELAH SEMAK MANA die nyorok tue.. nak tngkp gmbr.. mmg xde keje btl.. *bebel lg*..

ma / aku / angah : *kitorg dah gelak hbs arr..*

aku mmg gelak ar bile dgr word "celah semak" tue.. haha..
smbl imagine org yg snap speed trap tue..

..MDM besar tgh drive..

Toke BESAR ala2 JPJ.. haha..

dialog nie berlaku lps ade road block kat jln Lurah Bilut..
ade la sebuah kete nie yg prihatin, dr dr arah bertentangan.. die psg lampu..
bg amaran ada road block kat depan..
wkt tue mmg ma nak potong dah Saga biru kat depan.. *lembap giler*.. naseb2x... haha..


cuti raya haji nie x smpt lorh nak tgk New Moon.. huhu..
since aku sempat blk kg blh abah kat Pekan, Pahang.. aku dah nmpk dah rumah abah aku..
ala.. br siap naik tiang jer..

sblh rumah ade kebun.. rumah kg..


ok.. babai..

Thursday, November 26, 2009

~...KEMBALI ACTIVE...~

9 Zulhijjah = 26 Nov..
Google.com tlh brjy di access msk.. sblm nie asyik page load error jer..
so mknnye, blogger.com [blogspot[ pown dah blh update.. ho yeah~..
berkat..

dah lama rasanye aku x blogging, yer la mana ade mood nak blogging kat cc..
MEMBAZIR!!!..
nak ltk pics pown ssh.. aduyyaaaiii...


Last week mmg sngt havoc!!!.. buzy!!!.. seyes dowh..
Skrip Mock Trial utk movie dah siap, yg dlm court plak advisor x approve.. sbb die kata x gaya mcm mock trial, more tue legal drama.. then, die suro la plak wat research + appointmnt ngan mana2 lawyer yg ade kat legal firm..
pulak dahh... mana aku nak cari nie.. semput aku cam nie.. sabor yerk ALIA..

20hb = Jumaat..
utk scene shooting, kitorg start kat rumah Peqa (heroin mock trial nie beb..)
pnjm rumah die utk scene kat bilik.. hehe.. yg bestnye, bapak die yg tlg shooting guna camera gedabak tue haa.. pergh~..
segan dowh aku nak directing bapak die..
oopss lupa nak bg taw, aku punye director xde wkt tue, ade hal.. so, aku la kena handle..
overall, aku satisfied la ngan shooting nie.. xde la lama sngt, dr ptg smpi maghrib jer..

esoknye = 21hb.. Sabtu..
Aku, Ika and Qiqie turun Seremban cr props utk main shooting kat uia Gombak..
dah alang2 tue, kitorg prg la tgk 2012.. mmg best arr movie nie, siap menangis aku tgk.. hehe..
Kat Seremban, kitorg pulun la cr Kek, bhn nak wat darah, bateri kamera, SHOPPING xku lupa.. etc..penat sioot.. spttnye aku prg TS sprt yg dirancang nak gather rmi2 ngan bdk2 Kisas..
tp apakan daya.. huhu.. sory guyz..

Ika + Qiqie..

Qiqie + Aku..

lusa = 22hb.. Ahad.. MAIN EVENT!!!..

Aiman [director] pesan kmpl kat lib kul 7.15..
dr kul 7 aku ngan yg laen tgg, kul 8.30 gak la gerak sbb nak kena tgg bdk2 rugby.. (ade tournament kat UPM if im not mistaken).. hampeh~..
so, smpi kat uia Gombak kul 9.30.. tgg Hero plak dtg ngan black MYVI die..
fuuh.. smart+hensem dowh.. hehe..
w/p tggl lg 4 scene, tp seyes.. bnyk gile TAKE kena amek.. lelah aku..
heroin2 nyer plak make-up punye la lama.. kalah artis.. hahaha..
seb baek aku ade make-up artis serba boleh.. yeah~. credit to Ika+Qiqie.. hahaha..

..MeLEX Pro Team Studio..

Director + Ass. Director aka Producer.. haha..

superb cameramen.. ho yeah~..

kete wat hal di saat akhir.. aduuyy.. dugaan betul~..


credit to Shahrul & Syahirun sbb u guyz mmg the best cameramen lorh..

skrang keje tgg nak edit+cutting sume scene tue.. maybe pas mid-sem exam, br start nak training acting on stage for the trial plak.. huhu..

ok..
mock trial nie nnt skali ngan Law Annual Grand Dinner..
organize by MeLEX Society..
date: InsyaAllah on the 16th of January..
venue: KIV.. *msh lg mencari-cari*.. hehe..



p/s: *Happy Birthday to Sidqi yg ke-20* dah 2 dekad ko hidup.. haha..



Thursday, November 19, 2009

~...Ooohh.. Google...~


2 mngg aku menelan kepahitan - rindu nak update blog..
nie sume gara2 Google.com yg asyik error jer.. aku pown x phm..

dah nama pown blogger under google..
sah2 la aku x leh nak sign in.. nak bkk lagi la..
nie pon kat cc aku update blog nie..
aduyaaaaiii...

miss u very much la diaryformysoul.blogspot.. hehe.. =)
just nak ckp, ELAUN dah masuk... yipppeeeeee...
kalo x mmg asyik kering arr purse aku nie..
nak x nak, kesian bank cimb aku, asyik kena 'rompak' jer.. hahaha...
kalo mak aku update buku bank, mmg mampos arr kene berleter..
kuang3x.. kantoi di situ...

The Twilight Saga:New Moon akan kuar next week.. 26hb... dodol betul..
dah plan nak rak arr kuar 21 tgk New Moon.. alih2.. hampeh.
xper la, lg pown nnt adek aku nk blnj tgk New Moon blk rumah.. hahaha..
utk 2nd sem nie, aku rasa best sngt sbb kitorg 1 clssmte dh mcm 1 family..
same classmates from prev sem.. yiippeee... best2..
kalo masuk part GOSSSIIPPP GIRLLSS... habis arr.. kahkahkah..


k, aku just nak update jer nie.. hehe..

Tuesday, November 10, 2009

~...SMAC at UIA PJ...~

7- 8 Nov 09..

Sabtu ngan Ahad bertolak gi UIA PJ.. best ker?.. ok la..
*tp aku ttp xske UIA PJ.. hahaha..
ok2.. dlm kul 4 kitorg bertolak gi UIA PJ.. sume skali ade la dlm 8 buah bas.. kalo x slp aku la..
otw mmg jam arr.. sbb per, kan mlm Sabtu tue ade final match Piala Msia N9 vs Kelantan, so mmg berduyun-duyun arr penyokong pergi.. siap conteng muka merah putih lg.. haha..

Kat UIA PJ, bdk2 nilai sume stay kat Fatimah az-Zahra.. mahallah nie kosong sbb dulu bdk2 arts programm duk kat mahallah nie.. *mmg buruk giler..* haha.. dah la mahallah tue btol2 dkt entrance, nak gi court netball bapak la jauhnye.. aduuii..

Game start mlm tue.. gaya mmg nak hujan la.. tp, maen jer la..
1st game kitorg lwn team pre-Sc [bio sc+ sc fz].. kitorg menang 12-5.. hehe.. tahniah2.. pastu next game kul 11, so kitorg pergi la tgk game laen.. basketball+volleyball.. mmg habis arr suara jerit.. aku la ketua cheerleader.. hahahaha..

Netball + Basketball team~
team law warna kuning..

game volleyball mlm tue ok la.. kitorg menang.. brape score aku pown x taw.. game kitorg ngan basketball plak postpone sbb hujan.. duk jer la dlm blk, smbl tgk match football.. tgk bdk law maen, pergh~~.. mmg hampeh giler la.. hahaha.. maen entah pape la.. bdk2 HS ngan Econs maen lg bagus..

aduuii.. aku mlas nak citer sbb pnjg sngt.. overall.. kitorg team netball dpt 2nd place.. basketball dpt 3rd place.. yg laen smpi quarter final jer.. xper la, at least xde la kalah awal.. next weekend plak game bdk laki.. ok.. tgk gmbr jer la korang erk.. hehe..

basketball~.. tgh prepare nak lawan Enginius xslp aku..

sblm blk mlm tue, aku ngan Zehan jmp Zatie Mansor dulu.. kitorg dinner skali kat ZC... abis ar sume citer dpt dikorek dr Zatie tntg bdk2 kisas kat UIA PJ.. muahahahahaha..



.................................................

Wednesday, November 4, 2009

~...Aku dah x larat...~

Maaf, tp seriously, aku rase dah nak give-up wat bende nie..
tp x boleh.. biler dah buat, xkan aku nak stop separuh jalan..
aku sndr rase bnd nie dah siap almost 54.4%.. ok ke?.. sengal~..

entah~.. ini 1st time aku involve ngan bnd2 berat cam nie.. susah~..
kalo ade duet, ckp pki air liur pown, sume jalan.. tp kalo bnd nie sndr x teratur, sape nak buat..
penat wey, series aku penat giler~.. luaran laen.. dalaman laen...

aku xtaw knape aku blh fikir cam nie.. kalo aku give-up, hancur arr team aku..
tp aku syukur sngt2, sbb jadual 2nd sem nie aku relax sket..
dah exempted arab la katakan...*kononnye la..

sbb tue la, aku tiap2 hr tidolmbt, bukan ade homwork pown, tp cr ketenangan.
Seriously, aku bukan nak ckp per arr kan, kalo dah nme pown pompuan, pot..pet..pot..pet..
asyik bising jer kejer.. tgh2 mlm pown nak memekak.. bongek giler~..

~ aku doa sngt2 supaya Allah bg aku kekuatan..
~ aku harap sngt2 supaya kawan2 aku support aku..
~ aku harap sngt2 team aku comitted dgn every task..
~ aku doa sngt2 supaya aku terus berdoa utk harapan nie..

Maaf, tp aku betul2 penat.. xpelah, biar aku tido dulu.. Goodnyte


..ALIA, AKU TAW KO BOLEH BUAT!!!..


p/s: entah ape la yg aku fikir smpi rasa terbeban cam nie... life isn't perfect w/o challenges..

Thursday, October 29, 2009

~...Salam permulaan...~


Salam to all bloggers..

2nd sem dah pon start mgg nie.. well, xde la start blaja sngt pown sbb sume lecturer pown just brief pasal new subjects. Jadual pown dah dpt, tp x susun lg. Jap gi arr.. yg aku peliknye, ade 1 klas FIM aku clash plak ngan bdk2 IRK yg amek kelas fiqh.. haha..

utk kelas law, aku still stay ngan classmate lama aku.. sykurrrr.. w/p ade gak la classmate br, tp x kesahla, jnj aku x masuk kelas law yg tuuuuuuttt.. hahaha.. p/s: sian ko syud, ko plak yg join ngan "bdk2 law-hawt" yg aku plg nyampah.. *skali pndg, muke cebik 10000.. * kui3x..

contact hour aku sem ni 20 jer.. fuuh, rilek sket arr.. core course aku GPL 1 [law killer subject] ngan Intro to Islamic Law. Sem nie aku dah exempted arab.. hahaha.. xde arab taw sem nie.. tp ade tmbh klas ict ngan fim [Religion in Malaysia].

k, tutup pasal kelas.. Skarang nie aku ade projek besar. per lg MOCK TRIAL la.. director aku skrang tgh wat skrip dan aku la tukang translate dlm BI nnt.. hahaha.. pe daa.. sound background sume dah ade.. trailer pown dah siap2 imagine.. cume, tgh cari2 la sape pelakon SESUAAAAIIII.. haha.. dah la bajet nak smpi ribu2.. bla la weyh.. hahaha.. director aku nie cerewet sket.. ade ke nak sewa kete suro aku drive nak shoot kat UIA Gombak.. hahaha.. aku xdpt nak bayang arr nnt.. nie pown skrang nak jmp head-departmnt, Madam Rizq sbb nak discuss pasal props and blablabla..

satu lg, sume org skarang nie tgh bz ngan SMAC..[Sports and Martial Arts Carnival]. So, MeLex society.. law society la dah siap design bendera ngan baju.. sume dlm proses arr.. sume team pown tgh wat training. Carnival nie nnt launch kat PJ, 7-15 hb 11.. tp nak taw x, bdk2 PJ x taw menatang apekah SMAC nie.. hahaha.. per arr, bd2k Nilai semangat giler.. law la.. xkesah la, jnj society kitorg plg gempak skali!!!... hahaha..

mision kitorg, nak menang best society award.. hehe~

Skarng pown dah jrg nak facebooking sume tue la.. tp kalo blogging aku xnak arr ignore.
biorla se bz mana pown, aku try gak arr nak update.. hehe~..
btw, aku ade lg 2 sem nak kena pulun sblm msk Gombak; short sem ngan 3rd sem. Harap2, aku blh arr wat yg terbaek utk sem nie mcm prev sem. Short sem nnt aku dok blaja arab lvl 3 jer la. Nak smbg amek Syariah, of course la kena smbg arab smpi lvl 4.. Mampukah aku?..


*Skrang sdg berjinak-jinak dlm penjimatan wang.. hahaha..~


Thursday, October 22, 2009

~...Finally...~

Salam to all,

*blogging smbl psg lagu Yiruma.. *



After 2 weeks 4 days I'd been waiting
finally, it came out..

RESULT FINAL EXAMINATION la... hahahahaa..
cuak gak la td wkt nak klik, credit to Afiq la yg bg aku link tue..



overall, Al-hamdulillah aku pass.. hahaha..
klik di sini.. kalo boleh la.. line bz..

utk 5 subjek, aku dpt 2 A-, 2 B+ ngan 1 B

1) Islamic Legal History ~> A- [my fav subjek nie weyh.. gigih aku buat..]

2) Introduction to Law ~> B.. [agak dissapointed arr, sbb result nie effect from mid-sem aku] aku punye quiz ngan presentation agak hampeh w/p mrkh mid-sem aku ok.. huhu~

3) Basic Themes of al-Quran ~> A-.. ustaz murah hati jer nie.. ngehehe..

4) English ~>B+ ... seumor hidup aku, wkt SPM/PMR je dpt A.. hahaha.. x kisah la..

5) Arabic ~> B+ ..w/p x msk CGPA, agak sedih arr dpt B+.. huhu..

pointer aku pown ok la.. ~> 3.425..
ok la, tp nie br jer beginning, next sem lagi tough..
aku mnntkan killer law subject.. General Principles of Law..

hehe.. ok la.. btw, thanx to Amir.. eh2 abang long sbb tlg hntrkan buku vampire.. hehe..
merasa la gak test naek unser w/p tetiba jer engin mati tgh jln..
hahaha.. salah masuk gear... kui3x..

the vampire diaries... next sequel utk buku aku~..

ok la.. ahad nie dah nak blk Nilai.. tp selasa br start kelas..
Isnin cuti sbb pertabalan YDP n9..


Wednesday, October 21, 2009

~...Mock Trial at IIUM Gombak...~

Salam to all..

nie nak citer sket.. per aku wat last havoc week..



15hb ari tue, aku gi IIUM Gombak, tgk mock trial..
mmg gigih giler arr aku turun kl naek bas kul 10.30 pg, then trn kat pudu..
lg pun dah jnj ngn Aiman nak jmp kat sana..
smpi2 jer dh nk dkt kul 3..

so, kitorg pown dr pudu, gerak arr pi UIA Gombak naek rapid..
skali kat entrance, pak guard nak cek kad matrik.. ye arr weyh..
yg naek bas tue sume bdk degree, kitrog bdk foundation jer.. hahaha..
gelabah siot, aku bwk arr kad matrik.. aiman plak x bawak..
nak x nak, kena jer la ckp kitorg nak gi Aikol.. hahaha..



kk.. dipendekkan citer, mock trial start kul 8mlm.. hbs dlm kul 11 lbh..
kitorg 5 org, aku, aiman, zehan, qiqie ngan kwn die tgg kat entrance main audi..

"for my dauhgter.. Ana.." tajuk&poster pown dah kire gempak..

director, program manager, camera man.. hahaha..

presenting.. Dato' Mustapha Maarof as one of the VIP.. fuaahh.. tercengang aku..

nie la situation dlm mock trial nnt..

synopsis : the accused [Abd Hamid], the father had been found with his dead daughter [Ana] in their house. Ana was found dead because of the injuries at her head and neck and also because of some bruises. She was hit by the black old iron and his father was being accused for the murder. The father was reported not being guilty for the murder. There were 4 witnesses for the prosecutors and the solicitors.


the decision, aku x taw sbb aku blk awal.. haha..
lg pown, the lawyers sume tny soklan dragging.. per daa. smpi salasilah kejer..
naik bosan aku.. aku rase Dato Mustapha pown bosan..
hahaha..

btw, bravo to Law Society sbb all the characters were damn good..
part introducing watak pown was so creative..
hehe..

Thursday, October 15, 2009

~...Bengang!!!...~

x mungkin ku percaya..
kata2 yg penuh dusta.. hanyalah bibir berkata..
yg memilukan..
menambah BENGANG rasa hampa..
lalalala..~.. x taw..

cop2.. bukan pasal lagu Akim tue.. aku tgh bengang ngan YM aku nie ha..
entah knape aku x blh nak sign in..
asyik kata aku slh key in id/psswrd.. padahal btl jer..
aduyaaaaaiii..





dah bnyk kali aku wat.. aargghhh.. BENGANG GILER..
dh la sume org bengang kat aku pasal aku wat quiz kat fb..

"how well do u know kisasian kat fb??"

xde sorang pun dpt full marks..
hahahhahaha..




dah2 tu jer.. tgh BENGANG lagi nie..


Sunday, October 11, 2009

~...Hari yg seronok!!!...~

*post agak panjang*

Salam to all..

Hari nie terbangun lewat, jnj nak kuar kul 10, tp kul 10 la aku br siap mnd..
blm lg nak dress up segala bagan.. 10.35 br aku siap perfect..hahaha..
jnj nak amek faiz kul 10, smpi2 jer rmh die, die pun x siap lg.. ceh..

MySpace

pas2, kena amek lg 2 org kawan aku, Syafiqah ngan Azran kat poli..
so, 1st time arr prg poli..
bak kate faiz la.."ala, dkt jer pun".. padahal jauh giler..
aku bawak laju, asyik bebel.. jer.. aku tendang kuar pintu br taw.. haha..

wkt nie dah smpi Mega dah..~~

introducing Azran.. kawan lama aku since standrd 5-6..
dah 5 thn x jumpe woo... dulu saiz cam gajah!!..
skrang dah kurus arr.. haha..

kurus beb.. xde plak gmbr wkt die gemok dulu.. haha..


POLISAS, SEMAMBU..

x smpt sngt amek gmbr laen..

fuuhh.. beso giler.. mmg lawa la..
nak gi kelas, bapak la jauhnyer.. *aku nnt kat uia gombak lg la*..
tp kwsn bukit-bukau.. cuak gak aku nak reverse kete naik bukit..
fuuhh.. skill kena mantap beb..

MySpace


ok.. 1st plan, prg Megamall.. pas dah siap parking, lalu kat blkg,
nmpk plak ade PC Fair.. xlyn sngt pun,
Azran sebuk belek2 lappy, Faiz sebuk cr pendrive hamtaro,
Syafiqah ngan aku layan jer la....
hahahaha..


nie la die.. gigh sngt nak beli pendrive hamtaro.. haha..

then, pi beli tiket, tgk wayang.. citer Surrogate..
blh la.. mule2 x phm gak aku jln citer die.. tp, overall aku bg 3.5/5 la..
xder la gempak sngt.. poster jer gempak lebih.. citer bese jer..

pas2, lunch kat PIZZA HUT..
makan2, lepak2... borak2.. mmg seronok la..
order 2 regular pizza.. cam bese la ikut set..
kalo dah nama pun laki, 2 slices mmg x ckp arr..
hahahaha.. tue br sket, dah ngade2 nak tmbh spagetti..

teman = sahabat = kawan



mkn smpi kenyang~~

pas2 maen boling..
dukacita, aku telah dikalahkan oleh Faiz and Azran..
wooooo.. xpe2, jarak score pun x jauh mane..
though, tue la score terburuk prnh aku dpt..
hahaha..[bajet giler]..

berempat..



Naib Johan & Tempat ke3.. hahaha..

hbs maen boling, Azran ajak prg beli perfume..
aku ajak prg body shop jer.. tp syafiqah kata dah tutup.. hmm..??
otw nak turun GF, nmpk plak la Alep Gat Dem.. cam aper jer..
kelmarin kantoi ngan aku jmp awek kat matrik.. hahaha..
smpi GF, nmpk ade Pameran Sains Negara..

MySpace

per lg, maen x ingt dunia arr..
padahal kalo msk KLCC tue, jgn harap la aku nak maen.. mcm bdk2 jer..
tp best giler arr.. maen cam bdk kecik jer..
kalo dpt solve, terus snap pic..
posing sana, posing sana.. hahahaha... sempooooii..

meh aku tunjuk sume pic.. aku x nak wat slide show.. x real.. hehe..


gigih aku nak wat kuar tali tue, smpi berubah light oren ~> putih.. haha..

faiz berjaya solve kan bende alah tue..

snap pas dpt ssn sume boxes tuu.. haha..



Aku+Faiz vs Azran+Syafiqah.. kitorng kalah la.. haha..
ala, mcm maen bingo jer..

duk pulun kayuh bende tue.. haha.. xleh bla, kuar lagu SPIDER.. haha..

mcm kanak2 ribena jer.. hahaha.. solve every sides = 17

kul 5.45, siap2 blk.. tgk hr dah gelap.. mmg sah2 arr nak hujan..
otw hntr diorg sume nie blk poli, hjn mmg lebat giler..
cuak gak aku.. maen redah jer..
kihkihkih..

dan akhirnye, aku slmat smpi rumah..
hehehe.. utk next week plak, aku ade 3 plan:

1st)- pi UIA Gombak tgk mock trial..
2nd)- prg mandi kat Water Theme Park Bukit Gambang Resort
3rd)- prg IIUM Carnival kat Indera Mahkota, Kuantan..

fuuuhh.. cuti aku nie mmg berbaloi.. hahaha..

Happy Deepavali.. 1 Malaysia~~