Wednesday, April 15, 2009

~...Sape kate duk rumah keje MEMBESOKAN badan je ??..!!...~

bile abis je SPM.. mule la banyak mulut berkata2..
pot pet..pot pet..

" hai, duk rumah pas nie keje MEMBESOKAN badan je la korang yek "


sape cakap!!..mane ade..!! skarang nie, fokus post aku kat sini tentang berat badan...[kena bold ngan italic sket nie].. sape ckp duk rmh asyik makan.. tido.. makan.. tido.. [yg gi keje tue laen la] nie pasal yg duk rmh nie...



bagi yg ade adik2 yg bersekolah, mst bnyk kan bende nak wat..:
1) gosok bj skolah adek
2) ajar adik homework
3) antar gi skolah [sape dpt P tue, bila lagi nak drive]

HAA!! Kan banyak keje tue!! blm masuk part house chores tue!!..
1) tolong mak masak
2) kemas rumah
3) lipat kain baju 1 family
4) basuh sume pinggan mangkuk pas makan




knape aku kate cam tue.. sbbnye, berat badan aku yg sokmo mantain 45-46 nie.. dah turun secara mendadak.. sehingga aku rase weighing machine tue dah rosak.. x ke korang rase wat sume keje tue dpt MENGECILKAN badan..?? sbb berat aku skarang ialah :

~43.5 KG~

HEBAT TAK!!!!!
hahaha.. saje je nak wat propa kat sini....



12 comments:

syara said...

haha.sengal d0e.jgnn cube mnjeleskn aku b0le tak?hahaha

~Ms. Iva~ said...

hahaha..

lek arr syara.. ko try mkn lunch ngan dinner jer..

kurus arr..

NaFiS said...

pergh...43.5 je??
ni berat mcm budak skola rendah je..

~Ms. Iva~ said...

to nafis :..

berat budak skolah rendah??..
haha..

hiperbola arr plak..

dilasolace said...

BMI ko ok x??

~Ms. Iva~ said...

BMI aku..??..

hampir kurang normal..hak3..

maknanye x cukup makan la tue..
kan aku tgg ko wat desert tuk aku..

yeehaha!!!..

Anonymous said...

huh..
mmg weighing machine tu rosak pun...
berat dye terkurang 10 kg...
huahuaua

Asyraf Rahim said...

ni bukan mengecilkn badan,
ni namenye x cukup makan!!

43.5? nk derma darah pn x lepas...
haha~

~Ms. Iva~ said...

to asyraf rahim:

x cukup makan??.. haha.. mmg pown..
usus dah jadi kecik arr..
tue arr rase malas nak makan..

x lepas ke derma darah??.. x dpt jadi donor.. jd recipient arr..haha..

~Ms. Iva~ said...

to anonymous:..

eleh.. dengki la tue..
x baek tau dengki2 nie..

hehehe..

husna said...

kak..
ak wat sume xkuros2 pom..
sah2 ko diet nih.
sejak ble??
ko kan kuat gak mkn..
muahaha

~Ms. Iva~ said...

to husna : mane ade diet..

aku mmg xde selera nak makan arr..

haha..
breakfast aku jd lunch...
dinner aku minum nestum jer..

haha.. try arr..

mst kurus..huhu..