Tuesday, June 2, 2009

~...Satu Permulaan...~

Al-hamdulillah.. Akhirnye, dpt gak aku blogging blk, slps hmpr semgg aku me"nyawang"kan blog tercinta nie. So, nie la masanye utk aku meluahkan kisah aku sebagai 1st year student at cfs iium nie..

24 - 28 [may 09]..
Bermulanya hr pendftrn kat PJ. Banyak bende nak kena settle. Well, aku dpt Mahallah Khadijah, bilik kat tngkt 8.. giler arr.. w/p lift ade, tp selalu jer stuck. Dah la student ramai giler, aku ape lagi, dgn redha nye aku pown pnjt la tgg smpi ke tngkt 8.. huhu.. cis~

nie la Mahallah Khadijah..~

Throught out the Taaruf Week, kesimpulannya agak ok lah. Xde la tight sngt time die. Agak free bg aku w/p aktiviti die sumenye pasal brieffing programme/course, dicipline and welfare unit, English/Arabic Placement Test (EPT/APT).. blablabla..etc..

Both tests were @#$%&//.. haha.. SUMPAH!!!... SPM lagi senang!!!..

kalo nak pendekkan kan course which max 1 year, English of course la kena exemptd.. Arabic??.. haha.. sewel kpl otk aku jawab..

nie mlm Cultural Night yg agak keNUSANTERAAN~... haha..

gmbr kabur sbb agak boring..~ kih3..

29 [may 09]..

Time to pack things.. WELCOME to NILAI for all ARTS STUDENTS..!!!!.. well, Nilai agak best berbanding PJ.. [jgn jeles yer PJ'ians..].. though skali pndg sbjk mcm rumah kedai, tp sbnrnye agak open.. Setiap hr blh keluar, plg lewat kul 10 mlm.. haha.. GEMPAK X??.. w/p dormitory system, tp dlm dorm ade blk air sndr.. kat satu aras ade dry area, blk tv, blk study.. etc.. blablabla..

yg plg best, kat katil aku la "terlekatnye" 3 power plug.. kahkahkah.. nak on9 pun sng, nak charge hp pon senang..kihkihkih..

esoknye, aku ngan azza memulakan operasi jelajah NILAI.. nmpk gak arr USIM.. dkt jer pown.. then, aku dpt jemputan utk jelajah ke Times Square..haha.. per lagi, amek teksi, naek ktm Nilai, amek monorel and brhnt kat stesen IMBI.. Nak dkt RM 100.00 aku hbs kat times. Mane x nye, skali masuk BORDERS, hbs 30 kat situ.. hehe.. Kenny Rodgers plak sblm msk wayang. .



* salute to "pengerusi" sbb dpt lcnkan pinggan*..
* kpd *si kenit*, jgn la mkn makaroni cheese ngan tgn lagi..*

1st of June 09..

tq to Nafis sbb tlg cek kan tuk aku kat PJ.. haha..

Result EPT/APT kuar.. cemas and agak berdebar.. [haha.. padahal cool jer..]..overall result aku:

english: level 5 + arabic: level 2 = 1 & 1/2 year..

english level 5 jer..?? hmm, maybe part objective tue aku kureng sket kot .. haha..[bajet mcm aku tere jer essay]..so, tue la kesimpulannya, aku dpt law course utk year and a half kat Nilai. Lame ke?.. lapliplapliplap.. dah hbs.. haha..

so, all da best tu all UNI'ians..

We are the tochbearers for the Ummah..
Guided by Quran and Sunnah..

Foundation Centre of IIUM..

The Gate of Garden Knowledge and Virtue..



*moh ar melawat aku kat Nilai, gerenti korang blh shopping kain utk bj raya nnt.. haha..

8 comments:

ainazirah said...

1thn stengah - (I must say) permulaan yg baik..

semoga berjaya~

~Ms. Iva~ said...

to ainazirah:
well, thanx.. doakan aku kat nilai k..

amiR muJahiD said...

waa...
tahniah la...
setahun stgh jer...
kejap jer tu...
degree ko x selama degree aku kn...
huhu...
ko kja dulu la nnti??
huwaa...

okies,keep in touch...
walaupn nilai ngan kuala nerang tu...
jauh...
haha...
aku masuk bln 7 weh...
x sabar nak duduk dlm hutan~~

Anib said...

hi alia,
okla tu..
jumpa bowling centre tak kt nilai..haha

Anonymous said...

weh..
lol...
haha...
well, gud lak la kat saner..
haha

slalu2 la call ma...
ma bising tau awk x call...
haha
angah gak yang kene dengar..
jgn asyik suh ma top up kan jer..
haha

nanti kita org datang...!!
take care!!

~angah~

faiz said...

half year duk kt nilai
ok la 2!!!
jgn dh jmpe sape2 kt sane nti jd len plak
aku doakn smoge ka brjaye n jalani hdp yg lancar kt sane

~Ms. Iva~ said...

to amir mujahid:
keje dulu?.. haha.. xpe2.
ko doc aku majistret..

bgs arr ko nak blaja dlm hutan..
haha..

to anib:
x jumpe pon boling center..
kedai kaen ade la..

hahaha..

NaFiS said...

papepon...
i wish you all the best..
Lets climb the stages of life...